Vi mennesker værdsætter alt, der har egenskaber, som er nyttige for menneskekroppen og ikke kun for eksempel planten selv. Især mennesker, der tror på behandlingen gennem naturlige og økologiske produkter, har tendens til at være sundere end dem, som får vanedannende og skadelige lægemidler for at behandle deres fysiske og mentale sundhed.

Hovedårsagen til, at man skal foretrække at bruge naturlige ingredienser er, at man kan slippe af med sygdomme og langvarige lidelser permanent, der for eksempel gør en svag. Bevidstheden om dette hos forbrugerne skabes af eksperter, der går ind for naturlægemidler.

Derfor er forholdet mellem skadelige lægemidler og de nyttige naturlige ingredienser faldende dag for dag. Planter er en af de bedste kilder til naturlige komponenter, hvorfra de effektive elementer ekstraheres gennem en videnskabelig procedure. Cannabisplanten er en almindelig type marihuana, der er populær for dets yderst effektive egenskaber til behandling af alvorlige medicinske sygdomme uden at give bivirkninger. Cannabisplantens hamp indeholder visse komponenter, der er ansvarlige for at producere en specifik aroma, der kaldes terpenerne.

Definition af terpener

Terpenerne er de komponenter i cannabisplanten, der er til stede i hampen. Den specielle aroma fra cannabisplantens blomster er hovedsagelig terpenerne, som adskiller den fra de andre planter. Denne lugt er undertiden sød og frugtagtig, mens andre anser den som en bitter aroma, der er en ubehagelighed i de lægemidler, der er fremstillet af det. Denne duft af terpener er ikke almindeligt hos de andre urteplanter. Faktisk indeholder den nogle fantastiske egenskaber, som er medicinsk egnede til behandling af alvorlige fysiske og mentale sygdomme herunder kræft og neurologiske lidelser.

Cannabis Terpener

Som nævnt ovenfor er terpener komponenterne i cannabisplanten, som er ansvarlige for at producere den specifikke aroma. Men ingen kan definere denne aroma, fordi nogle mennesker mener, at den er sød, mens andre hævder, at den er bitter og ubehagelig. Virkningen af cannabisterpenerne minder om cannabinoidernes virkning – cannabinoider er et andet element i cannabisplanten. Når det er sagt, så er der også forskelligheder, da de har individuelle kvaliteter, som er naturlige og effektive på en unik måde. Folk, der har brugt terpener i form af olie til behandling af svære sygdomme, påstår, at den naturlige aromas ingrediens ikke giver bivirkninger.

Gør terpener dig høj?

Før de rigtige videnskabelige eksperimenter og undersøgelser begyndte, troede de fleste at terpenerne var en kilde til at gøre personens hjerne høj, og at urteindholdet var vanedannende. Dette skyldes, at terpener er direkte relateret til det ildelugtende fænomen, som skaber en misforståelse om, at det er et vanedannende stof til smertelindring og behandling af neurologiske lidelser. Men takket være den nyeste forskning og teknologi er terpener blevet mærket som en sikker økologisk kilde til olie, som almindeligvis kan bruges uden receptpligt.

Når det er sagt, har terpener også direkte indflydelse på hjernens receptorer ligesom dopamin, hvilket også er hovedårsagen til, at det er meget effektivt. Dette er også hovedårsagen til, at mange der tror på brugen af urtemedicin, ikke har accepteret terpener som værende sikre at bruge.

Terpener og deres virkning i kroppen

Efter en grundig undersøgelse af forskellene mellem cannabidiol, almindeligvis kendt som CBD, og terpener konkluderes det, at i modsætning til CBD, knytter terpener sig direkte sammen med den naturlige endocannabinoid, som er til stede i vores kroppe, for at påvirke hjernecellerne, der frigiver dopamin dvs. nydelsescellerne. På denne måde tillader terpener, taget i form af olie, hjernens receptorer at reagere på det, hvilket resulterer i lindring af smerte og andre neurologiske sygdomme som Alzheimers og multipel sklerose. På den måde har terpener stor indflydelse på vores indre krop uden at give bivirkninger som afhængighed, eller at man bliver høj.

De almindelige umiddelbare virkninger af terpener omfatter:

  1. Søvnighed
  2. Afslappethed
  3. Angstlindring
  4. Forbedrer hjertefrekvensen
  5. Forhøjer stemningen

Er der nogen bivirkninger ved terpener?

THC er den psykoaktive ingrediens, der også findes i cannabisplanten, og de fleste mennesker relaterer det til de andre elementer i planten, hvilket er en misforståelse. Det er en realitet at THC gør mennesker høje, og at det er en kilde til en afhængighed af stoffet. Det kan dog ikke sammenlignes med terpener, der er en helt anden bestanddel af cannabisplanten, fordi den ikke indeholder nogen psykoaktive ingredienser, der er skadelige for hjernen. Når det er sagt, så er det sådan, at når terpener indtages, har det straks en virkning på de forstyrrede dele af kroppen. Dette gør den til en af de mest effektive naturlige og organiske midler i nutiden.

Hvordan bliver terpener indtaget?

Den mest benyttede form for terpener er hampolie, der tages af patienter for at behandle berørte dele af kroppen. Terpener er dog naturligt til stede i nogle frugter, som for eksempel mango og andre spiselige stoffer. Dette gør det muligt for mennesker at konsumere det regelmæssigt i dagligdagen for at opretholde en balance i de mentale aktiviteter i hjernens receptorer. Også terpener siges at frigive en aroma, ligesom den fra nelliker og sort peber. Terpener producerer altså en ekstremt koncentreret lugt, der for det meste er uudholdelig under normale omstændigheder. Det kan dog tages i form af olie, kapsler og frugter mv. for at slippe af med uønsket smerte, fysisk og psykisk sygdom.

Lugten af terpener er grundlæggende beregnet til at tiltrække pollinatorerne og for at distrahere rovdyrene, hvorfor det også kaldes for den naturlige cannabisplanteafskærmning. De cannabinoider og terpener, der findes i cannabisplanten, er de mest effektive naturlige ingredienser, der er nyttige til behandling af nogle af de mest alvorlige sygdomme som kræft og kroniske kropssmerter.